Topp fem över läsvärt på dagensarena.se

1. Förnekelsefalangen

Victor Bernhardtz skriver insiktsfullt om moderaternas tafatta hantering av jobbkrisen, på den ständigt läsvärda sidan Dagens Arena.
 
"Egentligen handlar det om att Borg är rädd för att bli ihågkommen som en finansminister som slösade bort det som sparats (av socialdemokraterna) i ladorna det senaste decenniet."


2. Kan man ha en finansminister som inte är politiker?

Inlägget skrevs av Björn Elmbrant för drygt ett år sedan. I en annan ekonomisk tidsålder. Ämnet är ännu lika aktuellt. Lika intressant.

En av politikens just nu mest intressanta frågor är: Vem är Anders Borg? Vad är hans agenda? Är det verkligen han som har makten bakom Rosenbads väggar, och varför vet vi så lite om honom? Är han politiker eller är han bara ytterligare en högerekonom?

Hjälp mig gärna med svaren...


3. Grattis Venezuela!

Magnus Linton fick en gång i tiden Göran Persson att vilja sluta äta kött. Nu verkar dock Göran ha gjort en kovändning. Aftonbladet skriver: "Den forne statsministern äter numera helst kött, fisk, kyckling och ägg."

Nu skriver Magnus Linton en insiktsfull krönika om utvecklingen i Venezuela. Läs gärna!


4. Vi är inte och kommer aldrig att vara vänster

Maria Wetterstrand resonerar om miljöpartiets förhållande till feminismen och till begreppet vänster.

Miljöpartiet språkrör kanske inte ser sig som vänster, men deras väljare blir allt mer vänster. I varje val sedan 1994 har andelen miljöpartister som definierat sig som vänster ökat med cirka 10 procentenheter. Nittiofyra ansåg 45 procent av miljöpartisterna att de var vänster. 2006 var det uppe i 73 procent.
 
I valet 2006 var det till och med större andel miljöpartister än socialdemokrater som definierade sig som "vänster".

Allt enligt SVT:s vallokalsundersökning.

Ett parti kan i förlängningen inte gå i otakt med sina väljare.


5. Reträtten är inledd

Håkan A Bengtsson skriver: "Föreställningen om ett allmängiltigt utanförskap har därför blivit en politisk belastning för Fredrik Reinfeldt. Inom överskådlig tid är det ett obrukbart ord. "

Intressant resonemang. Det ska bli spännande att se hur Reinfeldt väljer att använda utanförskapsbegrepp och sin demoniserande fuskretorik i en tid då arbetslösheten ökar dramatiskt.

Ska han fortsätta att lägga hela skulden på den som blir arbetslös?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0