Topp fem över sköna citat från Grishams "Den samvetslöse"

1. Sid 146:

"Det var ett fyndigt och intetsägande svar, och de uppfattade det inte som något annat. De insåg dessutom att det var ett bra exempel på en smidighet som kunde hjälpa mr Fisk att överleva en hektisk valkampanj. Så det blev inga följdfrågor, inga invändningar. De var trots allt härdade politiska aktörer, och de uppskattade ett skickligt nonsenssvar när de fick höra ett sådant."

2. Sid 96:

"Domarval."

"Just det. Det är det enda vi sysslar med, och vi gör det ytterst diskret. När våra klienter behöver hjälp siktar vi in oss på en domare i en högre instans som inte är särskilt vänligt sinnad, och sedan plockar vi bort honom eller henne ur bilden."

"Är det så enkelt?"

"Så enkelt är det."

3. Sid 51:

"Carls urolog satt mitt emot honom. Han och hans fru hade blivit inbjudna för att de inte sa så mycket."

4. Sid. 148:

"Mörk kostym, röd slips, tjockt och blankt mörkt hår som kammats åt vänster och hölls på plats av mängder med sprej och ett stort och runt ansikte som verkade bli rundare för varje år som gick. Inte mindre än fyra av hans assistenter och hjälpredor svävade likt bin omkring honom, allihop upptagna av viktiga telefonsamtal, förmodligen med varandra."

5. Sid. 52:

"Kändiskocken, en som Carl aldrig hade hört talas om, blev presenterad och fick ta emot en stående ovation från de fyrahundra gästerna, varav praktiskt taget alla fortfarande var hungriga efter de fem rätterna."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0