Topp fem över statsråd som inte håller måttet

1. Sven-Otto Littorin. Det duger inte att vara ansvarig för arbetsmarknadsfrågorna när man själv i praktiken har fuskat med sin meritförteckning. Fairfax university. Pinsamt. Se gärna intervjun där Littorin försöker förklara sitt handlande.

Sven-Otto är dessutom är oskicklig på att hantera stigande arbetslöshet. Han är helt enkelt det statsråd som minst av alla håller måttet.

2. Lars Leijonborg avsattes som partiledare efter ett internt medlemsupprop i folkpartiet. Han borde också ha lämnat regeringen.

"Han har ett rätt snävt, rätt ofolkligt fält i och för sig, men har inte nått ut i medierna och har, tycker jag, inte haft någon större framgång i regeringen heller". säger Norra Skånes centerpartistiska chefredaktör Johan Hammarqvist. Jag håller med.

3. Sten Tolgfors. Hans hantering av FRA-frågan var undermålig. Velandet, osynligheten, virrvarret, oförmågan att lyssna, sakinnehållet i förslaget, den bristande handlingskraften.

Som en oförståndig skolpojke som ertappats för skolk.

4. Maud Olofsson. Står för en vridning av centerpartiet som jag ogillar. Dessutom har hon misslyckats med sitt tydligaste vallöfte, nämligen att förenkla för småföretagarna.

5. Fredrik Reinfeldt. Som är ansvarig för rekryteringen av en regering som inte håller måttet.

"Hemligheten bakom framgång ligger inte i att göra sitt jobb, utan att upptäcka den som är lämplig att göra det", sade Andrew Carnegie.

Fredrik Reinfeldt har ännu inte listat ut hemligheten bakom framgång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0