Topp fem över procentsatser

1. 8 %. Så hög räknar konjunkturinstitutet med att den svenska arbetslösheten blir 2010. Det är oroande. LO-ekonomerna är nästa lika dystra. De räknar med att arbetslösheten ska stiga till 7,9 %.

"Varslen är alltså uppe på samma nivåer som under den stora krisen i början av 1990-talet." Så skriver DN. SvD skriver att det är en historisk jobbkris. Den ökade arbetslösheten är oroande för hela den svenska ekonomin.

2. 87,5 %  av sina matcher vann den otroligt sympatiske bibliotekariestudenten Björn Ericson. Svensk mästare i scrabble.

Grattis Björn. Se gärna rapportinslaget från Scrabble-SM.

3. 15,23 %. Det är det genomsnittliga årliga avkastningen på USA-börserna under de år som presidenten varit demokrat. Under republikanska presidenter har avkastningen bara varit 10,31 %.

Heja Obama!

4. 27 % av de drygt 185 000 hyresgästhushållen i de mest attraktiva delarna av Stockholm, Malmö och Göteborg är låginkomsttagare. De riskerar att tvingas flytta om förslaget om marknadshyror genomförs.

Delta gärna i den interaktiva demonstrationen på hallapolitiker.se.

5. 0,8% av allt vatten är tillgängligt sötvatten. Allt för många människor lever utan. Över 1 miljard människor har inte tillgång till rent vatten. Samtidigt använder vi i Sverige 180 liter vatten per person och dygn.

Visst är det helt underbart med långduschar och badkarsbad. Men ibland måste vi också ta oss tid till eftertanke.

Kommentarer
Postat av: Nathalie

Fem bästa med att bli pappa? :-)

Grattis

2008-11-04 @ 21:38:02
URL: http://nathalielandin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0