Topp fem över bekymmersamma fakta i landstingssossarnas halvtidsrapport

1. Vårdköerna i Stockholms län har förlängts. Det visar socialdemokraternas halvtidsrapport. Antalet personer i vårdköer har ökat med 64 procent mellan januari 2007 och maj 2008.

2. Resurserna till sjukvård och kollektivtrafik har minskat kraftigt. På grund av skattesänkningarna får välfärden i Stockholms län 700 miljoner kronor mindre. Varje år.

3. Klassklyftorna i vården har ökat. Jag är en stark anhängare av valfrihet, men vårdval Stockholm handlar inte om frihet. Vårdval Stockholm handlar om att strukturellt styra över vårdresurser till rika områden med moderata väljare.

Från sida 12 i rapporten: "Den politiken har lett till att familjecentraler har lagts ned i bland annat Fittja, Alby och Hallunda. Äldrevårdcentraler har lagt ner i Hökarängen och i Solna. Alla typer av förebyggande insatser på både vårdcentraler, mödravårdcentraler och barnavårdcentraler har försämrats eller helt försvunnit."

4. Antalet barn som väntar med att få komma till barnmedicinsk mottagning har ökat med 223 procent.

5. De märkliga extrabesparingarna mot Södertälje sjukhus.

Från sidan 8 i rapporten: "Man kan undra varför den borgerliga majoriteten systematiskt valt att gång på gång slå med extra hårdhet mot Södertälje? En förklaring kan vara deras misslyckade planer på att privatisera sjukhuset. Planerna har tillfälligt lagts på is, eftersom den lokala opinionen motsatte sig privatiseringen. Den borgerliga strategin verkar nu istället vara att svälta ut den landstingsdrivna verksamheten i Södertälje."

Läs gärna halvtidsrapporten. Den beskriver en Stockholmsfientlig högerpolitik som är omodern och oansvarig. En politik som bekymrar mig. Som socialdemokrat. Som medborgare i Södertälje. En politik som stärker min övertygelse. Det måste bli ett maktskifte i Stockholms läns landsting. Senast 2010.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0